"Chinese Summer Soup"
*Ingredients
tomato
celery
cilantro
soup stock(any kind is possible that you have)
soy sauce(less salt is better)
vinegar
sesame oil
(1)cut the tomato into wedges, slice the celery.
(2)Add 3cups of water into the pot, soup stock & soy sauce(1or2 tablespoons)
add the chopped vegetables and boil.
(3)After it boils remove from heat.
Add vinegar 1or2 tablespoons, sesame oil 1teaspoon.
The cilantro is for topping.
This time added some fried scallions for extra flavor.
You can chose any vegetables you like.
中華風トマトとセロリのスープ
材料
トマト
セロリ
香菜
だし(基本的にお家にあるものお好みで)
醤油(減塩だとなおいいでしょう)
酢
ごま油
(1)トマトはくし形切り、セロリはスジを削いでスライス
(2)3カップの水にだし・醤油大さじ1,2杯、(1)で切った野菜を鍋に投入
(3)沸騰したら火から下ろして、酢大さじ1,2杯 ごま油小さじ1
香菜はトッピングとして。
今回は別にフライパンで炙ったネギを加えてみました。
お好みで色々な野菜を入れてみて下され!
最後のごま油は、香り付けとスープの表面で膜となって冷めるのを遅らせてくれる効果があります。
スープメニューは低カロリーで満腹感が得られるのでおすすめです。
料理時間も『お湯が沸けばほぼ出来上がり程度』お味噌汁感覚で作ってみてね!
2 件のコメント:
先週金曜日にコブ2匹付きでスタジオに参加したmakiです。どうぞよろしくお願いします。まだPCP一日目で食事制限のみの段階ですが今後レシピを大いに活用させていただきます。スープ、おいしそうですね。
I love this soup and have been eating it for the past 3 days! Nice post Kazue!
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